Ημ/νια δημοσίευσης: Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018

Κυπριακές Εκλογές: Χάρης Αριστείδου

Βιογραφικά Στοιχεία
Ο Χάρης Αριστείδου έχει καταγωγή από τον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού από την πλευρά του πατέρα του και η μητέρα του κατάγεται από το προς το παρόν κατεχόμενο χωριό Λιμνιά στην Αμμόχωστο. Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου το 1964 στην Αφρική, λόγω του ότι οι γονείς του εργάζονταν εκεί, ο πατέρας του ως γιατρός και η μητέρα του ως προϊστάμενη νοσοκόμα. Έγινε Κύπριος υπήκοος σε μικρή ηλικία γιατί ήθελε να καταταχθεί στο στρατό. Και έτσι στα 17 του πήγε ως εθελοντής στις Ειδικές Δυνάμεις(ΛΟΚ) όπου υπηρέτησε θητεία 26 μηνών. Σπούδασε ιατρική στη Δυτική Γερμανία. Φτάνοντας στο τέλος του τρίτου χρόνου των σπουδών του κέρδισε τιμητική υποτροφία από το DAAD (DeutscheAkademischeAustrauschdienst) την οποία συνέχισε να παίρνει και στις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Bernhard Nocht Institut für Tropenmedizin στο Αμβούργο. Το 1993 κάνει την εξάσκηση του στη Παθολογία, αρχικά στο παλιό και έπειτα στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Ήταν ενεργό μέλος και ηγούμενος άοπλων διαδηλωτών το 1996 και ήταν μπροστά στα γεγονότα αυτοθυσίας του Ισαάκ Σολωμού. Επίσης είχε λάβει μέρος σε αποστολές στο Αρτασάχ «Ναγκόρνο Καραμπάχ» και σε ένα στρατόπεδο Κούρδων στη Συρία.
Έχει πλούσιο συγγραφικό και ποιητικό έργο.  

Προϊστορία στη Πολιτική
.Ένας υποψήφιος που κατέρχεται ανεξάρτητος στις προεδρικές εκλογές του 2018. Το 2016 έθεσε υποψηφιότητα στις Δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού. Ένας υποψήφιος που με το σύνθημα του καθυστέρησε της προεκλογικές διαδικασίες. Κατέρχεται στο ψηφοδέλτιο με την απεικόνιση ενός ζευγαριού χειροπέδων, και με το λεκτικό «ψευτοπολιτικάντιδες», γεγονός που προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση και την παρέμβαση του Γενικού Εφόρου Εκλογών ο οποίος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να ρυθμίζει το ζήτημα. Τελικώς η εκτύπωση των ψηφοδελτίων άρχισε στις 7 Ιανουαρίου 2018.

Κεντρικές Πολιτικές Θέσεις
❖ Προεκλογική Εκστρατεία
Βασική επιδίωξη του κ. Αριστείδου είναι η επίλυση του κυπριακού ζητήματος αλλά και η εξάλειψη των ναρκωτικών. Σύμφωνα με δηλώσεις του θεωρεί ότι ο μόνος τρόπος για «καθαρίσει» ο τόπος από του εμπόρους ναρκωτικών είναι να διοριστεί αμισθί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως διοικητής της ΥΚΑΝ και ακολούθως έστρεψε τις προτάσεις του και στους άλλους υποψήφιους αφού δήλωσε πως στο β’ γύρο θα στηρίξει αυτόν που θα τον διορίσει στο πόστο αυτό. Ο τρόπος για την επίλυση αυτή της μάστιγας είναι όπως δηλώνει να εξαναγκάσει όλους όσους έχουν συλληφθεί – ακόμα και με βασανιστήρια – να του δώσουν στοιχεία για του εγκεφάλους. Χαρακτήρισε την Αστυνομία ως διεφθαρμένη και ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί και πάλι ο «γάντζος στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού».
❖ Θέση στο Κυπριακό Πρόβλημα
Σε ότι αφορά το Κυπριακό, οι θέσεις του είναι καθαρά εναντίον της ΔΔΟ. Πιστεύει στο ιερό – όπως το χαρακτηρίζει – δικαίωμα για αυτοδιάθεση.


Σύνοψη
Συνοψίζοντας λοιπόν, ο ίδιος ο κ. Αριστείδου, αντιλαμβάνεται και παραδέχεται ότι οι πιθανότητες εκλογής του είναι μηδαμινές - όπως άλλωστε διαφαίνεται και από της δημοσκοπήσεις - παρολαυτά όμως είναι ευχαριστημένος με την άποψη ότι κατάφερε έστω και σε ένα ποσοστό των συμπολιτών μας να επηρεάσει και να ανατρέψει κάποια δεδομένα. Επίσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι πιθανός πρόεδρος θα μπορούσε να αναδειχθεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος καθότι ο Νίκος Αναστασιάδης όπως αναφέρει «εξαπάτησε το λαό πολλές φορές».  

Ανδρονίκου Χριστίνα,
Προπτυχιακή Φοιτήτρια Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο ΚύπρουΒιβλιογραφία

-    Άντρη Δανιήλ (2018), Οι χειροπέδες αναδεικνύουν κενό στη νομοθεσία των εκλογών, http://www.philenews.com/eidiseis/ekloges2018/article/472602/oi-cheiropedes-anadeiknyoyn-keno-sti-nomothesia-ton-eklogn , 2 Ιανουαρίου 2018

-    Φιλελεύθερος (2018),  Αριστείδου: Να με διορίσουν Διοικητή της ΥΚΑΝ, http://www.philenews.com/eidiseis/ekloges2018/article/473218/aristeidoy-na-me-diorisoyn-dioikiti-tis-ykan , 4 Ιανουαρίου 2018

-    SigmaLive (2017), Βιογραφικό υποψηφίου δημάρχου Λεμεσού Χάρη Αριστείδου, http://www.sigmalive.com/news/politics/dimotikes-2016/viografika-ipopsifion/385637/viografiko-ypopsifiou-dimarxou-lemesou-xari-aristeidou , 14 Νοεμβρίου 2017

email