Ημ/νια δημοσίευσης: Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Κυπριακές Εκλογές: Νικόλας Παπαδόπουλος

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Λευκωσία, στις 22 Απριλίου 1973.

Σπούδασε νομικά (LLB, Barrister-at-Law) στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Στη διάρκεια των σπουδών του ανάπτυξε πολιτική και συνδικαλιστική δράση και διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο άρχισε να εργάζεται ως δικηγόρος στο Δικηγορικό Γραφείο «Τάσσος Παπαδόπουλος και Συνεργάτες» το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του, Τάσσος Παπαδόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα με τις επαγγελματικές δραστηριότητές του, άρχισε να αναπτύσσει έντονη πολιτική και κομματική δράση, αρχικά ως Οργανωτικός Γραμματέας της ΝΕΔΗΚ Λευκωσίας και στη συνέχεια ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2006 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Λευκωσίας με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος, αξίωμα στο οποίο επανεξελέγη στις Βουλευτικές Εκλογές του 2011, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης.

Ως Βουλευτής αναπτύσσει έντονη πολιτική δράση σε όλους τους τομείς και, παράλληλα, είναι Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Τον Μάρτιο του 2009 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και ακολούθως ανέλαβε υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας και των αντίστοιχων Ομάδων Μελετών του Κόμματος.

Την 1η Δεκεμβρίου 2013 εξελέγη Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και με αυτή την ιδιότητα είναι Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου.

Είναι παντρεμένος με την Γιώτα Κυπριανίδου με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά, την Έλενα, την Μισέλ, την Αναστασία και τον Τάσσο.

Πηγή sigmalive.com

email